Och vad nu, en ny design på sidan. Hoppas att detta fungerar och att jag fattar hur det fungerar.
Nåväl vänner, det har varit ett tag sedan senaste
uppdateringen. Har tänkt och tänkt och.... faktiskt inte kommit längre än så...
Började med att koka julgröt till 20 portioner i två
kastruller, riset räckte inte så det fick bli till 16 portioner. Insåg liiite
för sent att en del av det ris jag använt INTE var grötris utan matris. Okey,
ringde Hasse som var och köpte ansjovis till Jansson att han skulle köpa mer
mjölk och mer ris. Fortsatte glatt med att göra senapsröran till
skinkgriljeringen, hällde i ströbrödet och DET blev ju såklart tjockt som fan
och helt omöjligt att använda. Under tiden hade Hasse kommit hem och jobbade
som en liten galning på Jansson. Tänkte göra om hela griljeringsröran men, det
fanns inga äggulor eftersom ju alla äggen som vi ska ha till sillsalladen och
ägghalvorna redan var kokta (tänk så effektiv man kan vara) så då blev den nya
planen att jag skulle åka till Tierp och köpa mer ägg. Innan det han gå i
verkställighet så hann jag bränna vid en av grötkastrullerna så det blev till
att köpa mer mjölk och mer grötris. Jag kan verkligen inte laga mat enligt
recept, läser fel VARENDA jäkla gång. Det funkar mycket bättre om jag
"hoftar" som Hasses moster säger.
Nu har vi i alla fall lyckats koka två rediga kastruller med
gröt, skinkan är griljerad, äggen kokta och Jansson står på kylning. Minsann!
Vi har ätit stekt lax med pressad potatis, så enkelt och så
gott. Ett par glas vin och lite AntonBergs godis och jag är som ny.
Nä, nu ska jag inte sitta här längre, duschen väntar och
Zingo vill ut och lukta på.... ja, gud vet vad... men lukta vill han. Hoppas ni
har härliga jullukter i näsan och att julen blev precis så där go och glad som
ni hade hoppats.
God Jul och Gott Nytt År!
HAHAHAHAHA! Heeelt underbar beskrivning på s-t-r-e-s-s under jul XD
SvaraRaderaKänner igen mig delvist fast vi inte har dessa gäster till jul. D.v.s. gäster öht. Vi kör knytkalas hemma hos mamma.
Hursomhelst....Måste fråga; VARFÖR blanda i ströbröd i griljeringsgegget????
Känns smartare och bättre (som vi gör, märk väl)att bara strö ströbrödet (sådant namn, sådant bruk) direkt över skinkan efter att ha smetat in skinkan med senapsmojjet?!
God fortsättning!
Hilda
Jodu, knytis vore inte dumt. Nästa år är barna såpass gamla att vi kan vänta med julklappar etc till på nyår. Fan vet om vi inte åker bort helt enkelt.
SvaraRaderaDet där med ströbröd, det var ju det som var grejen. Det skulle INTE vara ströbröd i geggan, den skulle på efteråt, precis som du skriver. Därav behovet av ny gegga, utan ströbröd. Sen gick det bättre :-)))